Kort boekennieuws #12

Er verschijnen dagelijks ontzettend veel nieuwtjes over boeken en lezen. In deze rubriek brengen we je een overzicht van leuke, grappige, opvallende of gewoon interessante boekennieuwtjes.

NachtblauwInternationaal succes voor Nachtblauw van Simone van der Vlugt
In het voorjaar van 2017 zal Nachtblauw van Simone van der Vlugt verschijnen in Groot-Brittannië. Ook in andere Europese landen is het boek populair. De Duitse, Spaanse, Hongaarse en Italiaanse vertaalrechten zijn inmiddels verkocht!

mustreadslogo21

Interesse filmrechten Linda Udo’s Koninklijk Complot
De Amerikaanse producent en filmregisseur Mark Roemmich ziet kansen voor verfilming van het boek Koninklijk Complot van de Nederlandse schrijfster Linda Udo. In het boek draait het om de onthullende waarheid rondom de mysterieuze dood van prinses Diana. Volgens Udo heeft de in 1997 ‘verongelukte’ prinses Diana zelf haar verdwijning in scene gezet. Roemmich werkt momenteel aan het filmscript en zal het project, zodra zijn funding groep groen licht heeft gegeven, in Europa gaan draaien.

mustreadslogo21

Papieren boek nog steeds populairder dan e-book
Uit cijfers van het CBS en de Koninklijke Bibliotheek blijkt dat het papieren boek bij de openbare bibliotheken nog lang niet is ingehaald door het e-book, dat sinds 2014 ook te lenen is. In 2015 werden er 4 miljoen e-books uitgeleend tegenover 73,4 miljoen papieren boeken. Als redenen hiervoor worden zowel het beperkte aanbod van e-books als de relatief onbekendheid met het lenen van e-books genoemd.

mustreadslogo21

De wereld volgens GijpNieuw boek René van der Gijp verschijnt 13 september
Het nieuwe boek over René van der Gijp verschijnt op 13 september. “De Wereld volgens Gijp laat de lezer kennis maken met het oude en het nieuwe leven van het media-fenomeen, in een hartveroverend en bij vlagen excentriek relaas over de dood, over de liefde tussen vader en zoon, over humor als er eigenlijk niets te lachen valt, over verlies en schuldgevoel, maar bovenal over de kracht van voetbal als bron van troost.”

mustreadslogo21

Boekenparade: 2 t/m 25 september 2016
De Boekenparade is het grootste boekenevenement van ‘2016 Jaar van het Boek’. De focus van het festival ligt op beleving en ontmoeting, door middel van workshops, muziek en evenementen. Pepijn Lanen, Herman Koch en Herman Brusselmans verzorgen de openingsact. Verder zijn o.a. aanwezig: Griet Op de Beeck, Abdelkader Benali, Michael Berg, Renate Dorrestein, Michel van Egmond, Sophie Hannah, Astrid Harrewijn, Geert Mak en Hagar Peeters. Toegangskaarten kunnen vanaf begin augustus gekocht worden via www.boekenparade.com.


Geef een reactie