Inspiratie

Kort boekennieuws #2

Er verschijnen dagelijks ontzettend veel nieuwtjes over boeken en lezen. In deze rubriek brengen we je een overzicht van leuke, grappige, opvallende of gewoon interessante boekennieuwtjes.

Aftrap 2016 Jaar van het BoekJaar van het boek Op 4 januari gaf minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de aftrap voor het jaar van het boek. Het gehele komende jaar staan ontzettend veel leuke activiteiten gepland, zoals een literaire benefietvoorstelling, een nieuwe Airport Library op Schiphol, het planten van een schrijversbos en de Verkiezing van het Belangrijkste Boek.

mustreadslogo21

Internationaal literatuurfestival Winternachten  Van donderdag 14 januari t/m zondag 17 januari vindt de 21e editie van het internationaal literatuurfestival Winternachten plaats in Den Haag. Tientallen internationale auteurs, grote schrijvers uit eigen land en veelbelovende nieuwkomers komen er samen om onder het motto ‘Hello Darkness’ op zoek te gaan naar het gezicht van het kwaad. Het hele programma en een overzicht van de gasten is te vinden via deze link.

mustreadslogo21 Marieke Rijneveld is literair talent 2016Kalfsvlies Op de laatste dag van 2015 werd Marieke Rijneveld door de Volkskrant uitgeroepen tot literair talent van 2016. In juni van dit jaar bracht ze haar gedichtenbundel Kalfsvlies uit en ze werkt nu aan haar eerste roman.   mustreadslogo21 Vijf uitgeverijmedewerkers vermist in Hongkong In Hongkong worden vijf medewerkers vermist van een uitgeverij die een kritisch boek wilde uitbrengen over de affaires van de Chinese president Xi Jinping. De uitgeverij publiceerde al eerder boeken met schandalen van de Chinese regering. Critici vermoeden dan ook dat China achter de verdwijningen zit. mustreadslogo21 Boektrailer ‘t Jagthuys, Merijn de Boer Gisteren verscheen de nieuwe roman van Merijn de Boer. ’t Jagthuys gaat over Vera, die als een blok valt voor een wereldvreemde kluizenaar. Bekijk hier de spannende boektrailer!  

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *