Kort boekennieuws #4

Er verschijnen dagelijks ontzettend veel nieuwtjes over boeken en lezen. In deze rubriek brengen we je een overzicht van leuke, grappige, opvallende of gewoon interessante boekennieuwtjes.

Alec van der Horst wint ECI Debutantenprijs
Tijdens het Debutantenbal, het Boekenbal voor pre-debuterende schrijvers, won Alec van der Horst met zijn verhaal IJs de ECI Debutantenprijs 2016. De vakjury zei over IJs: ‘Een strakke vertelling, waarin de lezer met vaste hand naar het onvermijdelijk tragische eind wordt geleid’. Het verhaal is hier te lezen.

mustreadslogo21

Bruce Springsteen schrijft autobiografie
Op 27 september 2016 verschijnt zijn autobiografie Born to run, waaraan hij zeven jaar geschreven heeft. Mogelijk zou hier hiervoor een voorschot hebben ontvangen van ruim tien miljoen dollar. ‘Ik heb mijn best gedaan om ervoor te zorgen dat de lezer een goed kijkje in mijn geheugen kan nemen.’

mustreadslogo21

harry-potterNieuw Harry Potter boek
Het tweedelige toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child, dat deze zomer in Londen in première gaat, komt ook in boekvorm uit. Het achtste Harry Potter boek komt uit in een papieren en elektronische versie. Rowling heeft al verklapt dat Harry’s drie kinderen een stuk ouder zullen zijn.

mustreadslogo21

Een nieuw hoofdstukBoekenbenefiet levert ruim €40.000 op
Een nieuw hoofdstuk, de benefietavond speciaal georganiseerd voor vluchtelingenkinderen, heeft €40.435 opgeleverd. De opbrengst is bestemd voor het project My Book Buddy dat alle kinderen in azc’s een eigen prentenwoordenboek Nederlands wil geven.

mustreadslogo21

Kelly Clarkson schrijft kinderboek
Zangeres Kelly Clarkson heeft een kinderboek geschreven. Voor het boek River Rose and the Magical Lullaby verzamelde de zangeres allerlei verhalen voor haar dochter River Rose. ‘Ik dacht ik schrijf wat kleine verhaaltjes voor haar op en plaats daar foto’s bij. De verhaaltjes werden uiteindelijk een boek.’ Het boek komt in oktober uit.


Geef een reactie