La Kube, een ‘leespakketje’ op maat in Frankrijk

Een nieuw leuk initiatief in Frankrijk: Sinds kort is daar de website La Kube actief, waar mensen zich kunnen aanmelden voor een nieuwe dienst op boekengebied die binnenkort van start gaat. Wat is Kube? In het kort, een gepersonaliseerd pakketje met daarin een boek, geselecteerd door een onafhankelijke boekhandelaar.

Als lezer kun je straks op de site van Kube een aanvraag doen voor een nieuw boek, waarna een boekhandelaar op basis van jouw leesprofiel je een boek toestuurt. Je aanvraag kan zo precies zijn als je zelf wil, bijvoorbeeld ‘een liefdesroman over de jaren ’20 die zich in Berlijn afspeelt, met twee hoofdpersonen’, of juist ‘een boek over draken’. De aanvraag belandt vervolgens bij een van de deelnemende boekhandelaren, die kijkt naar jouw profiel (hoe oud ben je, hoe vaak lees je, wie zijn je favoriete auteurs) en bepaalt welk boek het beste bij de aanvraag past.

Vervolgens krijg je binnen 24 uur een mooi pakketje toegestuurd met daarin een boek én een kleine extra verrassing die iets met het boek of met lezen te maken heeft.

“De ambitie van Kube is om de manier waarop boeken gevonden worden te veranderen, gebruikmakend en ter ondersteuning van de onafhankelijke boekhandel.” Sympathiek, toch?


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Reacties (3)

 1. Ruud Stift
  5 jaar geleden

  JOUW profiel i.p.v. jou profiel…

  • Martijn Joosse
   5 jaar geleden

   Oeps, sorry, er glipt wel eens wat doorheen.. Bedankt!

 2. Marloes
  5 jaar geleden

  Wat een leuk initiatief! Zou leuk zijn als dit ook in Nederland opgepikt wordt.

Geef een reactie