Boeken & CultuurKoken & Eten

Nadat hij eerder een bloemlezing verzorgde van de Nederlandse ‘coming-of-age’-literatuur, komt schrijver Ronald Giphart binnenkort met een bloemlezing uit de literatuur rond het thema koken en eten. Uitgeverij Prometheus deelde op Twitter een berichtje waarin het publiek wordt opgeroepen tips in te sturen voor verhalen en boeken die in zo’n bloemlezing zeker niet mogen ontbreken. […]

Koken & EtenLiteratuurRecensiesRomans

Buskruit en kaneel, de titel dekt de lading van Eli Browns tweede roman volledig. Want aan de ene kant is het een culinaire ontdekkingsreis over de zeven zeeën, aan de andere kant is het een overdonderend spannend verhaal over achtervolgingen en bloedige confrontaties tussen piraten en kooplieden. Eli Brown neemt je mee in de sferen […]

Koken & EtenNon-fictieRecensies

Komende maandag, 10 juni, is de 150ste geboortedag van schrijver Louis Couperus. Hij werd geboren in 1863 en stierf in 1923, een leven waarin hij heel veel schreef. Zijn debuutroman ‘Eline Vere’ is nog altijd zijn bekendste werk. Het kookboek ‘Couperus Culinair’ laat zijn leven op een wel heel bijzondere manier zien: via het voedsel […]

Koken & EtenNon-fictieRecensies

Deze week is ‘Rudolph kookt‘ verschenen, een nieuw kookboek van televisiekok Rudolph van Veen. Met hoofdstuktitels als ‘soep’, ‘vlees’, ‘noedels’ en ‘gebak’ zie je al snel dat dit boek zeer gevarieerd zal zijn. Wij hebben dit weekend meteen een paar recepten uitgeprobeerd. Een aardappelpuree van zoete aardappels met rucola en de tagliatelle met paddenstoelensaus. Beide […]

Koken & EtenUit de band

Afgelopen vrijdag was de uitzending van het NTR-programma College Tour met als gast de Britse kokkin Nigella Lawson. Lawson verkocht meer dan 3 miljoen kookboeken wereldwijd en schrijft verder onder meer columns en kook-artikelen. Ook is ze regelmatig op televisie te zien met diverse kookprogramma’s. In 2000 kreeg ze de British Book Award voor haar […]