Foto: jeffrey james pacres, Flickr

Letterenfonds verdeelt 242.500 euro onder 21 auteurs

Er wordt dit jaar door het Nederlands Letterenfonds voor € 242.500 aan subsidies verstrekt aan auteurs voor het schrijven van hun volgende boek. Onder anderen Franca Treur, Josha Zwaan, Jan Vantoortelboom, Pauline Genee en Mano Bouzamour ontvangen bedragen variërend van € 7.500 tot € 30.000.

Het Nederlandse Letterenfonds investeert jaarlijks in zowel beginnende schrijvers als gevorderde auteurs. Dit jaar zijn er negen debutanten die met ieder € 10.000 aan hun volgende boek kunnen gaan werken. Daaronder zijn Pauline Genee, auteur van het veelgeprezen Duel met paard en Mano Bouzamour, auteur van De belofte van Pisa.

Ook auteurs die al meerdere boeken op hun naam hebben staan komen in aanmerking voor een bijdrage van het Letterenfonds om te kunnen werken aan een volgend boek. In totaal kreeg het Letterenfonds 45 aanvragen binnen voor een subsidie, daarvan werden er 21 gehonoreerd.

De totale lijst met ontvangers van een subsidie vind je op de site van het Letterenfonds.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie