‘Mad About The Boy’ is titel nieuw boek Bridget Jones

Schrijfster Helen Fielding heeft de naam van het derde deel in de serie over Bridget Jones bekendgemaakt. Het boek, dat in oktober verschijnt, gaat Bridget Jones: Mad About The Boy heten.

Het is al weer 14 jaar sinds het tweede boek over Bridget Jones, The Edge of Reason verscheen. Helen Fielding begon haar succesvolle romans met een serie columns voor de krant The Independent. In 1996 verschenen deze gebundeld in Bridget Jones’s Diary.

In totaal zijn er van de twee boeken meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht, in 40 landen. Beide boeken werden verfilmd, met Renée Zellweger, Hugh Grant en Colin Firth in de hoofdrollen.

De roman speelt zich af in het hedendaagse Londen. Bridget is ouder geworden, volgens de auteur, maar niet per se wijzer. “Ze zal nog steeds proberen het drinken en roken op te geven, ze is nog steeds op een dieet. Ze probeert het een stukje harder, en is misschien iets meer succesvol, maar ze zal nooit helemaal veranderen.”


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie