Moet je lezen: 5 recensies van boekbloggers #21

Via Bloglovin blijf ik op de hoogte van een hoop boekenblogs, en iedere week verschijnen er weer veel mooie nieuwe recensies van boeken door enthousiaste bloggende lezers. Op MustReads vind je wekelijks een overzichtje van 5 lezenswaardige recensies die de afgelopen week zijn geschreven door boekbloggers uit Nederland en Vlaanderen.

Schiet maar, ik ben toch al doodGraag gelezen over Schiet maar, ik ben toch al dood, Julia Navarro
‘Ik kon mijn tranen niet bedwingen, zo heeft het me gegrepen. Ik ben blij dat ik dit boek heb gelezen, het heeft me zoveel inzicht gegeven in wat er is gebeurd in de honderd jaar waarin het verhaal zich afspeelt. Het is fictie, maar geeft veel inzicht in de werkelijkheid.’

Lees de recensie

 

De ontsnappingBoeken bloggenderwijs over De ontsnapping, Joel C. Rosenberg
‘Rosenberg schrijft zonder literaire pretenties. De boeken zijn rechttoe rechtaan, met vooral veel aandacht voor voortgang in het verhaal. Voor lezers die houden van vaart in een vertelling is dat fijn. Voor lezers die ook genieten van af en toe een mooie zin of een sfeervolle beschrijving is het boek misschien wat te zakelijk.’

Lees de recensie

 

Ik zag MennoIheartbooks over Ik zag Menno, Sandra Bernart
Ik zag Menno is een tragikomische roman die ik zeker zou aanraden. De komische fragmenten zorgen ervoor dat het verhaal nooit te zwaar wordt en als lezer wordt je meegezogen in de zoektocht van Vincent naar zijn broer. Het verhaal is heel origineel en de zoektocht naar identiteit en geluk is erg herkenbaar.’

Lees de recensie

 

Thomas AcdaReadabook over Onderweg met roadie, Thomas Acda
‘Ik had het totaal niet verwacht, maar ik heb enorm gelachen om dit boek! Er zitten hele grappige passages in en je krijgt ook nog eens een kijkje achter de schermen in de muziekindustrie. Waar je alleen nooit achter zult komen: wat is fictie en wat is autobiografisch?’

Lees de recensie

 

De remedieLeave no story behind over De remedie, Suzanne Young
‘Dus, De remedie? Lezen die hap! Als je de vorige twee boeken uit de serie tof vond, dan weet ik zeker dat je dit deel ook kan waarderen. En wees voorbereid op geweldige plottwists die het hele verhaal omver gooien… en een einde dat je doet schreeuwen om meer.’

Lees de recensie


Geef een reactie