Inspiratie

Moet je lezen: 5 recensies van boekbloggers #64

Via Bloglovin en andere kanalen blijf ik op de hoogte van een hoop boekenblogs, en iedere week verschijnen er weer veel mooie nieuwe recensies van boeken door enthousiaste bloggende lezers. Op MustReads vind je wekelijks een overzichtje van 5 lezenswaardige recensies die de afgelopen week zijn geschreven door boekbloggers uit Nederland en Vlaanderen. De geheugenmanDe Boekenwereld over De geheugenman, David Baldacci ‘Baldacci trekt je mee in een waanzinnige zoektocht naar de waarheid. Razendsnel volgen de gebeurtenissen elkaar op, stijgt de spanning huizenhoog en blijf je na de weergaloze ontknoping verbijsterd achter…’ Lees de recensie   de donkere kroonCarpe Libra over De Donkere Kroon, Sarah J. Maas ‘Ik kan me de laatste keer niet herinneren dat een verhaal zo “open” voor me was. Dat het allerlei verschillende richtingen opging waardoor ik niets had om me aan vast te klampen, om verwachtingen te creëren.’ Lees de recensie   hier ben ikUitgelezen boeken over Hier ben ik, Jonathan Safran Foer ‘In vergelijking met Foers eerdere romans is Hier ben ik complexer en minder doelgericht. Het verhaal komt naar mijn smaak wat te langzaam op gang, terwijl de dialogen op de eerste 100 pagina’s juist heel snel zijn en soms van de hak op de tak springen.’ Lees de recensie   goudvissen en betonVan boeken en mensen over Goudvissen en beton, Maartje Wortel ‘In Goudvissen en beton leren we een ander facet van de schrijfster kennen. Dit boekje is veel poëtischer en intiemer dan haar ander werk; het voelt bijna alsof we recht in haar ziel kijken.’ Lees de recensie   Madame BovaryErik schrijft over Madame Bovary, Gustave FlaubertMadame Bovary is juist zo knap geschreven omdat je het idee hebt dat ieder woord op zijn plaats staat en dat er niets teveel wordt gezegd. Terecht wordt dit boek beschouwd als een van de meesterwerken uit de wereldliteratuur.’ Lees de recensie

2 reacties

  • Hoi Annemieke, leuk dat je mijn bespreking van Madame Bovary van Gustave Flaubert genoemd hebt bij moet je lezen. Ik zal je blog binnenkort eens wat uitgebreider bekijken. Met vriendelijke groeten, Erik

  • Hoi Annemieke, leuk dat je mijn bespreking van Madame Bovary van Gustave Flaubert genoemd hebt bij moet je lezen. Ik zal je blog binnenkort eens wat uitgebreider bekijken. Met vriendelijke groeten, Erik

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *