Inspiratie

Mooie cadeauboeken voor Sinterklaas en Kerst

De feestmaand is al weer dichtbij gekomen, en wat is er nu leuker dan een boek te krijgen of te geven? Tijd dus om wat mooie uitgaven van het afgelopen jaar op een rijtje te zetten! Met deze boeken doe je iedereen een plezier en is je verlanglijstje snel gevuld.

De jongen, de mol, de vos en het paard, Charlie Mackesy

Dit prachtige boek met betoverende illustraties vertelt het verhaal van een bijzondere vriendschap tussen een jongen en drie dieren. Het boek staat al tijden in de bestsellerlijsten, en dat is niet voor niets. Het bevat levenslessen voor jong en oud, en is bovendien ook nog eens kundig vertaald door Arthur Japin.

Bestellen

Book of the Alps

Bergliefhebbers opgelet! Het Book of the Alps is een schitterend geïllustreerd boek waarin je werkelijk alles komt te weten over de Alpen, aan de hand van infographics en informatieve teksten. Hoe zijn ze ontstaan, wat zijn de hoogste bergtoppen, wat voor soorten dalen heb je, welke diersoorten komen er voor, hoe zit het met de klimaatverandering, welke culturele gebruiken zijn er zoal in de verschillende delen, en nog veel meer feitjes waarvan je niet eens wist dat je ze wilde weten.

Bestellen

Frankrijk Puur Roadtrips

Ik kan het natuurlijk niet laten om mijn eigen boek te vermelden. In Frankrijk Puur Roadtrips hebben we vijftig routes op een rijtje gezet die je langs de mooiste delen van het Franse land brengen. De routebeschrijvingen worden aangevuld met handige tips voor bezienswaardigheden, campings en restaurants waar je lokale gerechten kunt proeven. De routes in het boek zijn ook te downloaden voor je GPS-systeem.

Bestellen

Omringd door water, de geschiedenis van de 25 Nederlandse eilanden

In dit boek kom je meer te weten over vijfentwintig Nederlandse eilanden, zowel eilanden die inmiddels met het vasteland verbonden zijn als eilanden die dat nog steeds zijn. Wat is de geschiedenis van deze plekken, welke rol speelde het water, wat voor invloed heeft het eilandleven op de bewoners, zulke vragen en meer komen aan bod. Een fascinerende blik op de onbekende facetten van deze oer-Nederlandse bestemmingen.

Bestellen

De kamerplantenbijbel van Mama Botanica

Of je nu begint met kamerplanten of een complete urban jungle in je huis hebt, dit boek van plantenblogger Iris van Vliet geeft je inspiratie om nog meer uit je planten te halen. Lees over tips voor stekken, hoe je bekende en onbekende planten moet verzorgen en wat je moet doen bij allerlei problemen waar je tegenaan kunt lopen bij de verzorging van je planten.

Bestellen

Het Grote Rail Away Boek

Heerlijk rustgevend, de afleveringen van Rail Away. Vanuit je luie stoel kun je meerijden door de meest indrukwekkende landschappen. Maar wat komt er nu zoal kijken bij een uitzending van dit populaire en langlopende programma? In dit koffietafelboek krijg je een inkijkje in het productieproces en ontdek je meer over een aantal van de mooiste treinroutes. Vergezeld van prachtige foto’s, die je nog meer doen wegdromen naar al die fraaie bestemmingen.

Bestellen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *