Nederlands Dyslexie-lettertype genomineerd voor INDEX Award

De Nederlandse vinding Dyslexie – een lettertype geoptimaliseerd voor dyslectici – is genomineerd voor de prestigieuze designprijs INDEX Award.

Het speciale lettertype waarmee dyslectici makkelijker teksten kunnen lezen is ontworpen door Christian Boer, zelf ook dyslectisch. De letters zijn zo vormgegeven dat ze makkelijker van elkaar te onderscheiden zijn. Boer maakte het als afstudeeropdracht voor de kunstacademie te Utrecht.

Christian Boer: “Het is een geweldige erkenning dat Dyslexie is genomineerd voor een INDEX Award. Deze prijs wordt binnen mijn vakgebied gezien als de Nobelprijs onder de designprijzen, de nominatie is dan ook een grote eer.”

De INDEX Award is een tweejaarlijkse prijs waaraan een geldbedrag van 500.000 euro verbonden is. Deze wordt over 5 categorieën verdeeld. Ook is er een publieksprijs.

Het Dyslexie-lettertype wordt inmiddels in verschillende producten op de markt gebracht. Zo zijn er apps voor dyslectici, maar ook uitgevers als Kluitman en A.W. Bruna brengen boeken uit met dit speciale lettertype.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Reactie (1)

  1. Dyslexiefont
    7 jaar geleden

    Het originele Dyslexie font is nu gratis beschikbaar voor thuisgebruik.
    U kunt het gratis downloaden via http://www.dyslexiefont.com/

Geef een reactie