Nieuw binnen in de bestseller top 60 (week 11)

Er verschijnen continu nieuwe boeken. Maar welke zijn volgens het grote publiek nu echt het lezen waard? Bekijk het overzicht van de boeken die deze week nieuw binnen zijn gekomen in de bestseller top 60.

ZinkNr. #1: Zink, David Van Reybrouck
Ode aan een vergeten buurlandje dat één eeuw lang Nederland, België en Duitsland met elkaar verbond. In zijn Boekenweekessay traceert David Van Reybrouck de merkwaardige geschiedenis van dit vergeten landje aan de hand van de onwaarschijnlijke lotgevallen van één bewoner.

Bekijk dit boek

 

 

as in tasNr. #2: As in tas, Jelle Brandt Corstius
Op 18 april 2014 begon Jelle Brandt Corstius aan een fietstocht, maar dan zonder zijn twee maanden eerder overleden fietsmaatje en vader, Hugo Brandt Corstius, een wonderlijke man die veel begreep van dingen waar de meeste mensen niets van begrepen.

Bekijk dit boek

 

 

SchuldNr. #17: Schuld, Walter van der Berg
De pientere Kevin maakt gejatte laptops schoon en verkoopbaar. Vieze filmpjes die hij hierbij vindt zet hij online en de vreemdgangers belt hij op. Maar dan komt zijn vader, ex-charmezanger ‘Zingende Ron’, uit de bak. Sommige schulden worden nooit afgelost.

Bekijk dit boek

 

 

Gute nachtNr. #18: Gute Nacht, Freunde. Duitsland in 25 boeken, Christoph Buchwald
Ontdekkingsreis door de Duitse literatuur. Voor een beter inzicht in de kijk op de wereld van onze buren.

Bekijk dit boek

 

 

 

Misschien EstherNr. #23: Misschien Esther, Katja Petrowskaja
Verbijsterd, zo voelt Katja Petrowskaja zich als ze aan haar familie denkt. De meeste familieleden van de schrijfster stierven door het stalinisme en nazisme. Door onderzoek, reizen en gesprekken geeft ze hen een gezicht.

Bekijk dit boek

 

 

 

Demonen van de middagNr. #48: Demonen van de middag, Andrew Solomon
Een persoonlijk, openhartig maar ook informatief boek over depressie. Andrew Solomon beschrijft niet alleen zijn eigen depressie, hij overstijgt het individuele perspectief door ook over het lot van anderen te schrijven – de ervaringen van mensen in andere tijden en culturen.

Bekijk dit boek

 

 

DelftNr. #54: Vooruit met veel verleden. Geschiedenis van Delft vanaf 1795, Ingrid van der Vlis
In Vooruit met veel verleden, het tweede deel, dat de geschiedenis vanaf 1795 laat zien, wordt beschreven hoe Delft zich na een diepe inzinking opnieuw uitvond.


Geef een reactie