Nieuw binnen in de Bestseller Top 60 (week 40)

Er verschijnen continu nieuwe boeken. Welke zijn volgens het grote publiek nu echt het lezen waard? Bekijk het overzicht van de boeken die deze week nieuw binnen zijn gekomen in de Bestseller Top 60.

born-to-runNr. #2: Born to run, Bruce Springsteen
De afgelopen zes jaar heeft Springsteen in stilte en vol overgave zijn levensverhaal opgeschreven. Met ontwapenende openhartigheid vertelt hij voor het eerst over de persoonlijke problemen die zijn beste werk hebben geïnspireerd.

Bekijk dit boek

 

dagboek-van-een-mutsNr. #5: Dagboek van een muts 10. Puppy love, Rachel Renée Russel
Nikki treft niet alleen haar aartsrivale MacKenzie, maar ook zeven schattige PUPPY’S! Een paar puppy’s verzorgen kan toch niet zo moeilijk zijn?

Bekijk dit boek

 

toen-het-donker-werdNr. #6: Toen het donker werd, Simone van der Vlugt
Wanneer Menno Riebeek erachter komt dat zijn puberzoon gokschulden heeft, besluit hij ze voor hem af te lossen. De schuldeisers zijn echter niet van plan hem er zo makkelijk van af te laten komen.

Bekijk dit boek

 

hindergroenNr. #8: Hindergroen, Martine Bijl
Martine Bijl hanteert de pen al jaren: in Hindergroen schrijft ze over haar leven, over haar vader, die huisarts was in Amsterdam-West, over het verslavende van tuinieren, over haar hekel aan onbegrijpelijk design, over haar liefde voor taal en over haar moeder.

Bekijk dit boek

 

gehaakte-lappenpoppen-2Nr. #20: Gehaakte lappenpoppen 2, Sascha Blase-van Wagtendonk
De lappenpoppenfamilie wordt uitgebreid met 15 nieuwe lappenpoppen, mini-versies (voor de kleine handjes!) en kleertjes.

Bekijk dit boek

 

broederband-6-de-spookgezichtenNr. #22: Broederband 6. De Spookgezichten, John Flanagan
In dit zesde boek van de spannende Broederband-serie spoelen de Reigers na een zware storm aan op een onbekend eiland. Maar aan die vredige situatie komt snel een einde als ze worden aangevallen door de Spookgezichten, een meedogenloze, barbaarse stam.

Bekijk dit boek

 

De spionNr. #31: De spion, Paulo Coelho
In De spion herschept Coelho het even glamoureuze als tragische leven van Mata Hari. Dit is het verhaal van een vrouw die de moed had zichzelf te bevrijden van het moralisme en het bekrompen burgerfatsoen van de vroege twintigste eeuw.

Bekijk dit boek

 

de-nixNr. #33: De Nix, Nathan Hill
Samuel Anderson begint aan een medogenloze biografie over zijn moeder die hem als kind in de steek liet. Verliep haar leven wel zoals hij altijd gedacht had?

Bekijk dit boek

 

de-brandende-kampongs-van-generaal-spoorNr. #34: De brandende kampongs van Generaal Spoor, Rémy Limpach
Excessen of structureel extreem geweld? Historicus Rémy Limpach rekent af met het beeld dat Nederlandse militairen in Nederlands-Indië slechts sporadisch extreem geweld gebruikten.

Bekijk dit boek

 

LieveNr. #40: Lieve, Ronald Giphart
Lieve is de liefde van Noahs leven. Nadat zijn muze door een auto-ongeluk om het leven is gekomen, besluit Noah, als ultieme poging om haar bij zich te houden, een film over Lieve te maken. Op dat moment is hij zich echter nog niet bewust van haar verborgen dubbelleven.

Bekijk dit boek

 

opa-en-opoe-pluis-opse-rotjeknorsNr. #42: Opa en opoe pluis opse rotjeknors, Dick Bruna
De Rotterdamse vertaling van het verhaal uit de Nijntje-reeks Opa en oma Pluis door Gerard Cox en Bert Nicodem.

Bekijk dit boek

 

de-beste-geweldigste-meest-fantastische-opa-s-ter-wereldNr. #48: De beste geweldigste meest fantastische opa’s ter wereld, Jan Paul Schutten & Kees de Boer
Dirk moet op een krakkemikkige fiets naar school, maar zijn opa’s hebben in hun tijd pas écht ontberingen moeten doorstaan.

Bekijk dit boek

 

irundinaNr. #50: Irundina, Hella S. Haasse
Toen Haasse en haar echtgenoot in de jaren tachtig in Parijs woonden, werkte Irundina, een jonge Portugese vrouw, als schoonmaakster bij hen thuis. Irundina’s aangrijpende verhaal is door Haasse met mededogen maar nergens sentimenteel opgetekend.

Bekijk dit boek

 

het-boek-van-vreugdeNr. #52: Het boek van vreugde, Douglas Abrams
De Dalai Lama en Desmond Tutu hebben beiden veel tegenslagen moeten overwinnen. Ondanks hun ontberingen – of zoals ze zelf zeggen dankzij hun ontberingen – behoren ze tot de vrolijkste mensen ter wereld.

Bekijk dit boek

 

de-oma-van-de-oma-van-mijn-omaNr. #56: De oma van de oma van mijn oma, Marc ter Horst & Eliane Gerrits
Hoe leefde jouw oma? En je oma’s oma? En daar de oma van? Een duik in de geschiedenis via de levens van tientallen oma’s.

Bekijk dit boek

 

kolletje-en-dirk-opa-en-oma-voor-altijd-jongNr. #58: Kolletje & Dirk. Opa en oma voor altijd jong, Pieter Feller & Natascha Stenvert
Nieuwe Kolletje-verhalen voor de Kinderboekenweek 2016. Kolletje heeft twee lieve oma’s en opa’s. En een paar toversokken.

Bekijk dit boek

 

bevrorenNr. #59: Bevroren, Mary Kubica
Colins opdracht is duidelijk: Mia Bennett, dochter van een prominente rechter, ontvoeren en afleveren bij zijn opdrachtgever. Maar dan verandert er iets en van het ene op het andere moment besluit hij haar mee te nemen naar zijn blokhut, ver van de bewoonde wereld.

Bekijk dit boek

 


Geef een reactie