Nieuw boek Franca Treur speelt weer in Zeeland

Voor haar derde boek keert de Zeeuwse schrijfster Franca Treur opnieuw terug naar haar geboortegrond. Na haar debuutroman Dorsvloer vol confetti schreef ze een boek dat zich in Amsterdam afspeelde, De woongroep. Onlangs verbleef ze twee maanden in Sluis, waar ze aan haar derde boek werkte.

Franca Treur bracht de afgelopen tijd door in West-Zeeuws-Vlaanderen, in het kader van het project ‘Schrijvers in Sluis’, een initiatief van de gemeente Sluis en de Stichting Johan Hendrik van Dale. Daar schreef ze aan een verhaal dat zich in de regio afspeelt.

“Het gaat over twee vrienden, de een is opgegroeid op een boerderij, de ander op een camping. Het vertegenwoordigt twee visies op de veranderende samenstelling hier.” De vrienden keren na hun dienstjaren terug naar Zeeland.

Op Omroep Zeeland leest de schrijfster een fragment voor, dat mogelijk in haar nieuwe boek terecht zal komen.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie