Inspiratie

Nieuw dagboek Hendrik Groen in aantocht: Zolang er leven is

Begin volgend jaar komt de opvolger van het razend populaire Pogingen iets van het leven te maken, geschreven door Hendrik Groen. Dat maakte uitgeverij Meulenhoff vandaag via Twitter bekend. Het nieuwe boek krijgt als titel Zolang er leven is. Wie er achter het pseudoniem Hendrik Groen zit is niet bekend, wel is duidelijk dat hij een groot succes had met zijn eerste boek: er werden tot nu toe meer dan 50.000 exemplaren van verkocht. Ook zijn de vertaalrechten van Pogingen iets van het leven te maken al aan 25 landen verkocht. Zolang er leven is, met als ondertitel ‘Het tweede geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar’, zal vanaf januari in de boekhandels liggen.

2 reacties

  • Een heel goed boek van ‘Hendrik Groen’. En wat maakt het nou eigenlijk uit of de schrijver echt die oude heer is of niet? Enige jaren geleden hadden we ook zoiets; onder het pseudoniem Wladimir Arn schreef iemand het briljante “Jealous guy”, waarin de schizofrene hoofdpersoon bestaat uit een jonge en overtuigend herinneringen ophalende oude man. Als het werkelijk door dezelfde persoon geschreven werd, noem ik dat een fenomenale vorm van inleving. Ik bedoel ermee te zeggen dat deze zogenaamde Hendrik ook best een jonge man, of vrouw zelfs, zijn kan. Kwestie van goed documenteren, inleven en de fantasie erop loslaten. De persoon of het team ‘Hendrik’ heeft dat geweldig goed gedaan. Ik ben fan en ga ook zeker “Zolang er leven is” bestellen.

  • Van mij mag Hendrik Groen Hendrik Groen blijven. Wie het ook geschreven heeft het geeft een up to date beeld van onze samenleving en in het bijzonder voor 80 plussers die in een verzorgingstehuis terecht komen. Met plezier beiden dagboeken gelezen.. Zelf houd ik ook een dagboek bij als 86 jarihge en merk overeenkomsten met Hendrik Groen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *