Inspiratie

Nieuw must have kookboek: Rachel Khoo’s Kookschrift

Deze week verschijnt het prachtige nieuwe kookboek van de Britse televisiekok Rachel Khoo. Een uitgebreid, kleurrijk kookboek met meer dan 100 recepten in de typerende stijl van Rachel Khoo. Van Turkse koffietoetjes uit Istanbul en Parijse vijgentruffels tot Italiaanse focacciabolletjes: wereldwijde classics mét de bekende Rachel-twist. In de inleiding van het kookboek vertelt Rachel Khoo waarom ze dit boek maakte en wat ze er mee wil bereiken: “Ik heb altijd een notitieboekje bij me, en die boekjes eindigen vrijwel allemaal gescheurd, vol ezelsoren en bespat met vlekken van voedsel dat ik ergens ter wereld gegeten heb of in mijn eigen keuken heb klaargemaakt. Alle recepten, illustraties, keukennieuwtjes en tips die in mijn notitieboek terechtkomen wil ik graag delen. Recepten die mijn culinaire verleden en heden weerspiegelen, plaatsen waar ik geweest ben, keukenervaringen … een boek dat vertelt hoe ik kook. Na het schrijven van twee kookboeken waarin ik mijn ontdekkingstocht door la cuisine française beschrijf, vond ik het tijd om te laten zien hoe ik zelf in elkaar steek. Mijn culinaire DNA is door mijn internationale jeugd al complex genoeg, maar de ervaringen en culturen waaraan ik als volwassene ben blootgesteld, hebben ook een enorme invloed gehad op mijn kookstijl. De laatste paar jaar heb ik meer avonturen meegemaakt, zowel thuis als ver weg, dan eigenlijk in een boek als dit zouden passen. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht, van het Scandi-coole Stockholm tot het geurige Istanboel, van het ruige Napels tot onbekende achterafstraatjes in mijn geboortestad Londen, met z’n levendige, uitbundige food scene. Mijn ideeën beginnen met een smaak, een aroma en een schets in mijn notitieboek, om via de experimenteerfase in mijn keuken terug te komen in een kookboek en (dat hoop ik!) in jouw keuken en jouw mond. Ik zou het fantastisch vinden om mijn boek bij jou in de kast te zien staan, vol vette vingerafdrukken, spetters en vegen, en natuurlijk je eigen krabbels en ideeën.Koop dit boek

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *