Nieuw: Wake voor een onbekende, Anna Hope

Deze week verschijnt bij Xander Uitgevers het boek Wake voor een onbekende van Anna Hope. De debuutroman van Anna Hope over het verdriet van nabestaanden na de Eerste Wereldoorlog werd goed ontvangen in het buitenland en inmiddels in meerdere talen vertaald.

Over Wake voor een onbekende
De roman ontvouwt zich in de loop van vijf dagen in november 1920 rond drie vrouwen die proberen de allesverwoestende tragedie van de Eerste Wereldoorlog achter zich te laten. De reis van het lichaam van de Onbekende Soldaat, van de Franse slagvelden naar een erebegrafenis in Engeland, markeert deze vijf dagen en roept bij iedereen diepe emoties en herinneringen op. Ada, Evelyn en Hettie geven aan deze symbolische gebeurtenis ieder hun eigen betekenis.

De oorlog is dan wel voorbij, maar die blijft voor ieder van hen voor altijd verbonden met de mannen in hun leven. Ada Hart wordt gekweld door herinneringen aan haar overleden zoon. Evelyn Montfort kan na het verlies van haar verloofde haar broer, die wel van het front terugkeerde, niet meer onder ogen komen. En het leven van Hettie Burns wordt getekend door haar verbitterde moeder en getraumatiseerde broer.

Onverwachts komen de door klasse en afkomst gescheiden leven van Ada, Evelyn en Hettie bij elkaar en kunnen ze samen hun verdriet misschien een plek geven.

Wake voor een onbekende is te koop als ebook en paperback.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie