Nieuwe Harry Potter breekt records

Het duurt nog vier dagen voordat het nieuwste boek over de Britse tovenaar Harry Potter daadwerkelijk in de winkels ligt, maar webwinkels als Amazon en Barnes & Noble en de Britse boekhandelsketen Waterstones melden nu al recordverkopen. Zaterdag gaat het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child in première, en kort daarna verschijnt dit stuk ook in boekversie.

Oké, de echte puristen zullen misschien vinden dat dit nieuwe verhaal geen echt vervolg is op de originele Harry Potter-serie, het boek/script is namelijk niet eens helemaal door J.K. Rowling zelf geschreven, maar gebaseerd op een verhaal van haar. Toch lopen de fans al warm voor deze nieuwe bestseller.

Het verhaal speelt zich af 19 jaar na de gebeurtenissen in het tot nu toe laatste deel in de serie, Harry Potter and the Deathly Hallows. Harry Potter is dus een stuk ouder, en stuurt zijn zoon Albus Severus Potter naar Zweinstein/Hogwarts.

Sinds het laatste deel in 2007 verscheen zijn er niet zoveel voorbestellingen van een boek geweest. Dat zevende deel ging in een dag 15 miljoen keer over de toonbank.

Over het toneelstuk zelf zijn de eerste recensies alvast lovend. Benieuwd of dat ook voor het boek gaat gelden. Op 18 november verschijnt de Nederlandse vertaling Harry Potter en Het Vervloekte Kind bij uitgeverij De Harmonie.


Martijn

Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Reacties (2)

 1. Samantha
  4 jaar geleden

  Hebben jullie (of zijn er andere lezers) het toneelstuk in Londen toevallig gezien? Ik twijfel heel erg of ik dit boek moet pre-orderen. Ik ben echt fan van het eerste uur, maar ik ben ook nogal een ‘purist’ qua canon. Naar wat ik heb gehoord zijn de verhaallijnen best wel… fanfictiony. En dat vind ik jammer. De recensies die ik al heb gelezen over het toneelstuk, zijn ook vooral lovend over het decor, de special effects en het acteren. Die magie komt natuurlijk in veel mindere mate over in een script. Daardoor neig ik ernaar het boek niet te kopen, maar dan zie ik weer iets voorbijkomen op social media waardoor ik denk: hmm, moet ik dan toch zwichten?

  De twijfels, de twijfels! Als iemand me van goed advies kan voorzien? 😀

 2. Bloggende Hermelien
  3 jaar geleden

  Super leuke blog! Ik hou van HP en van boeken! Ik heb zelf ook een blog met mijn BFF. Misschien kunnen jullie een keertje komen kijken op onze site? onze site:
  http://prettylittlewriting.weebly.com/harry-potter.html
  ik zou het leuk vinden als ik jullie terug zie op ons blog.
  groetjes, Bloggende Hermelien

Geef een reactie