Nominaties Gouden Strop 2013 bekend

Vijf Nederlandse schrijvers maken kans op de Gouden Strop 2013, de prijs voor het beste spannende boek. De grootste kanshebber lijkt Arjen Lubach te zijn, met zijn boek IV.

Andere genomineerden zijn Michael Berg met Nacht in Parijs, Jo Claes met Getekend vonnis, Corine Hartman met Bloedlijn en Charles den Tex met zijn boek De erfgenaam. Voor Den Tex is het de vierde keer dat hij kansmaakt op de prijs, die bestaat uit 10.000 euro.

Op de Avond van het Spannende Boek op 30 mei zal de winnaar bekendgemaakt worden. Voorzitter van de jury die de shortlist uit 106 inzendingen koos, is Annemarie van Gaal, uitgeefster van tijdschriften.

Daarnaast wordt op 30 mei ook de Schaduwprijs uitgereikt, voor het beste spannende debuut. Hiervoor genomineerd zijn Walter Lucius met De vlinder en de storm, Peter Römer met Chantage en Dennis Rijnvis met Savelsbos.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie