Inspiratie

Online boeken kopen: 5 alternatieve online boekhandels

Voor veel lezers die online een boek willen kopen zijn Bol.com of Amazon.com de eerste keus. Maar het kan om diverse redenen lonen om eens verder te kijken en een andere online boekhandel uit te proberen. De prijzen van Nederlandse papieren boeken zijn overal hetzelfde dankzij de vaste boekenprijs, dus daar hoef je het niet om te laten. Vijf alternatieven voor Bol.com en Amazon op een rijtje. YouBeDo, boeken kopen én een goed doel steunen Tot nu toe doneerde online boekhandel YouBeDo al bijna 70.000 euro aan goede doelen. Bij het kopen van een of meer boeken kun je zelf een keuze maken voor het goede doel waaraan YouBeDo 10% van de aanschafprijs moet doneren. Je betaalt zelf niets meer dan elders voor het boek, de 10% wordt door YouBeDo betaald. Athenaeum Boekhandel De digitale tak van de Athenaeum boekhandels in Amsterdam en Haarlem is meer dan een online boekhandel. Je treft er redactionele inhoud zoals boekennieuws, recensies van boeken, een overzicht van literaire activiteiten, maar je kunt er behalve boeken ook diverse interessante culturele tijdschriften en studieboeken aanschaffen. Libris Boekhandelketen Libris heeft eveneens een centrale site waarop je boeken kunt bestellen. Je betaalt helemaal geen verzendkosten, en kunt er bovendien voor kiezen om het boek niet thuis te laten bezorgen maar af te halen bij een Libris-boekhandel bij jou in de buurt, als dat je beter uitkomt. Bij sommige boeken tref je korte persoonlijke recensies van Libris-boekhandelaren. Paagman Boekhandel Paagman in Den Haag heeft een uitgebreide webwinkel waar je naast boeken ook allerlei andere artikelen aantreft, zoals kantoorartikelen maar ook lifestyle- en woonaccessoires. Bij een bestelling vanaf 20 euro betaal je geen verzendkosten. Binnenkort vind je op de site bovendien het aanbod tweedehands boeken terug. Book Depository Lees je graag Engelstalige boeken? Dan kun je niet om de webshop Book Depository heen. Wereldwijd geen verzendkosten, een zeer groot aanbod, veel acties met kortingen, vrijwel geen boek dat je er niet kunt vinden. Book Depository claimt 9 miljoen boeken binnen 48 uur te kunnen versturen, waardoor de meeste bestelde boeken normaal gesproken na ongeveer een week op je deurmat vallen.

7 reacties

  • Waarom zie ik bruna.nl niet in dit rijtje?
    Zeer bekende Nederlandse keten van boekhandels, uitgebreide site, met meer dan alleen boeken. Keuze tussen thuisbezorgen of ophalen in een winkel en je kunt ook nog een boek bestellen in de winkel en dan de volgende dag thuis laten bezorgen.

  • Ik ben dol op bookdepository. Zeker als je pre-ordert zijn de prijzen erg fijn.

  • Beste Martijn,
    Een tip voor een andere online boekhandel/uitgeverij: http://www.matrijs.com/. De stichting Uitgeverij Matrijs, opgericht in 1981 en gevestigd te Utrecht, is een zelfstandige uitgeverij die door middel van publicaties de belangstelling wil bevorderen voor geschiedenis, landschap, archeologie en monumenten in Nederland. Haar brede, gevarieerde fonds (dat bestaat uit meer dan 300 leverbare titels) is verkrijgbaar via de boekhandel en deze website.

  • Klein maar fijn: https://www.boekenstek.nl/ Voor nieuwe en tweedehands christelijke boeken.

  • Wat te denken van Donner.nl? Daar kun je heel veel boeken vinden voor mooie prijzen.

  • Libris is vaak erg duur en heeft bij veel boeken lange levertijden. Veel langer dan bij andere boekenwinkels.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *