Online boeken lezen, in je browser

Digitale boeken kun je downloaden naar je ereader, maar er zijn ook sites waar je in je browser direct op je laptop, tablet, smartphone of computerscherm ebooks kunt lezen. Het online lezen van boeken is nog niet bij elke digitale boekenwinkel mogelijk. Bol.com en eBook.nl bieden deze optie bijvoorbeeld niet. Waar kan het wel? Hier lees je het!

Online ebooks lezen met Amazon
Sinds kort heeft Amazon een ebookwinkel in Nederland. Via Amazon.nl heb je toegang tot een groot aantal Nederlandstalige ebooks, waaronder veel bestsellers. Deze kun je lezen via de Kindle ereader of via apps voor smartphones en tablets. Maar wist je dat je de ebooks van Amazon na aanschaf ook direct online kunt lezen? Amazon heeft namelijk een zogenaamde ‘cloud reader’ ontwikkeld waarmee je de ebooks direct in de browser kunt lezen. Deze leesomgeving is bereikbaar via read.amazon.com, waar je na inloggen al de door jou aangeschafte ebooks ziet klaarstaan.

Online ebooks lezen met Kobo
Ook Kobo heeft een Nederlandstalige ebookwinkel. Die is te bereiken via kobobooks.nl. De digitale boeken die je hier kunt kopen kun je downloaden in ePub-formaat en lezen op je ereader, tablet of smartphone. Maar ook Kobo heeft de beschikking over een online leesomgeving. Je krijgt hier toegang toe via read.kobobooks.com. Als je hier inlogt met je Kobo-account dan vind je alle ebooks die je via Kobo hebt aangeschaft op een rijtje en kun je ze meteen in je browser lezen.

Ebooks online lezen via de bibliotheek
Ben je lid van een bibliotheek? Dan kun je heel eenvoudig een groot aantal ebooks direct in je browser online lezen. Je hebt hiervoor geen app nodig en hoeft ook niet in de weer met losse downloads. Via de site van de bibliotheek, bibliotheek.nl/ebooks, heb je toegang tot duizenden ebooks die je na inloggen met een druk op de knop kunt lezen.

Online ePubs openen met Readium
Als je gebruiker bent van de browser Chrome kun je een handige extensie installeren die het mogelijk maakt om gratis ePub-bestanden in de browser te openen. Daarmee kun je bijvoorbeeld ook heel makkelijk de ebooks die je bij Bol.com, Bruna of eBook.nl koopt direct in de browser lezen en heb je dus geen apart programma nodig om ePubs te openen op je computer. De Readium-extensie vind je via deze link.

Fragmenten lezen via weblezen
Met Weblezen.nl kun je direct in de browser inkijkexemplaren van boeken lezen. Je vindt hier dus niet de volledige boeken, maar kunt wel al makkelijk en snel bladeren door boeken die je misschien interessant vindt. Als je er een van je gading hebt gevonden kun je deze met een klik kopen via eBook.nl en vervolgens naar je laptop, ereader, tablet of smartphone downloaden.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie