Originele tekeningen van Kuifje gevonden

In Brussel zijn originele tekeningen van striptekenaar Hergé opgedoken. Ze werden aangeboden aan de nieuwe Brusselse stripwinkel Jeu de Bulles, waar ze deze maand ook tentoongesteld worden. Originele tekeningen van de geestelijk vader van Kuifje gaan voor duizenden euro’s over de toonbank.

Het gaat om een tiental zwart-wit tekeningen en twee door de studio van Hergé ingekleurde tekeningen. Deze zouden oorspronkelijk getekend zijn voor een pop-upboek dat in samenwerking met Hallmark uitgegeven zou worden, maar nooit op de markt kwam.

Een van de tekeningen wordt later dit jaar in Parijs geveild en brengt naar verwachting zo’n 25.000 euro op. De ander, die 40.000 tot 50.000 euro waard is, blijft voorlopig in Brussel. Op de veiling in Parijs gaan ook nog enkele andere tekeningen van de in 1983 overleden Hergé onder de hamer.Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie