Boeken & CultuurInspiratie & Boekennieuws

Peerbook: deel boeken met boekenliefhebbers in je buurt

Binnenkort ziet een nieuwe Nederlandse app het daglicht: Peerbook. Een applicatie waarmee je je boeken kunt delen én in contact kunt komen met andere leesfans in jouw buurt. De eerste versie van de app komt deze maand voor Android beschikbaar, later volgt iOS.
De makers van de app lichten hun idee toe op Boekblad.nl. “In de app wordt gebruik gemaakt van de geolocatie van de smartphone of tablet, via gps of wifi. Er wordt dan in een straal van 5 kilometer gezocht naar aangeboden boeken. Op die manier vind je iemand die het juiste boek heeft, maximaal op fietsafstand. Wij hopen dat mensen boeken vinden, maar ook dat ze elkaar echt ontmoeten. Wie weet waar dat tot kan leiden.”
In de app kun je straks eenvoudig boeken invoeren die je wilt delen met je buurt. Daarnaast zie je welke boeken in jouw omgeving worden aangeboden, en kun je chatten met andere gebruikers.
Via de website kun je je opgeven als testgebruiker, wanneer er genoeg testgebruikers in de buurt zijn kun je vervolgens ook meedoen.

advertentie

Een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *