LiteratuurNon-fictieRecensies

In de nacht van 21 op 22 augustus 1986 sterft al het leven in een afgelegen vallei in West-Kameroen, zonder dat er ook maar een spoor van schade aan huizen en gewassen is. Het nabijgelegen Nyosmeer blijkt een dodelijk gas te hebben uitgestoten, maar onduidelijk is wat hiervan de oorzaak is. Een ware strijd om […]

Non-fictieRecensies

‘Maigret en het been in de IJssel’ zou op het eerste gezicht de titel van een boek van Simenon kunnen zijn. Het been in de IJssel is echter geen werk van fictie maar een nauwgezet en waargebeurd verslag van de zoektocht naar de eigenaar van dat been. Die zoektocht wordt ondernomen door journalist en schrijver […]

Non-fictieRecensies

Donna Hay is een Australische kookboekenschrijfster met eigen televisieprogramma’s, een magazine en inmiddels een flinke stapel kookboeken. In Nederland kun je haar programma’s zien op 24kitchen. Haar nieuwste boek is net verschenen: ‘Fresh en Light’. De taarten van acht lagen die in haar magazine wel te vinden zijn blijven hier weg, het doel is balans […]

Koken & EtenNon-fictieRecensies

Komende maandag, 10 juni, is de 150ste geboortedag van schrijver Louis Couperus. Hij werd geboren in 1863 en stierf in 1923, een leven waarin hij heel veel schreef. Zijn debuutroman ‘Eline Vere’ is nog altijd zijn bekendste werk. Het kookboek ‘Couperus Culinair’ laat zijn leven op een wel heel bijzondere manier zien: via het voedsel […]

Koken & EtenNon-fictieRecensies

Deze week is ‘Rudolph kookt‘ verschenen, een nieuw kookboek van televisiekok Rudolph van Veen. Met hoofdstuktitels als ‘soep’, ‘vlees’, ‘noedels’ en ‘gebak’ zie je al snel dat dit boek zeer gevarieerd zal zijn. Wij hebben dit weekend meteen een paar recepten uitgeprobeerd. Een aardappelpuree van zoete aardappels met rucola en de tagliatelle met paddenstoelensaus. Beide […]