Ronald Giphart maakt bloemlezing van culinaire literatuur

Nadat hij eerder een bloemlezing verzorgde van de Nederlandse ‘coming-of-age’-literatuur, komt schrijver Ronald Giphart binnenkort met een bloemlezing uit de literatuur rond het thema koken en eten.

Uitgeverij Prometheus deelde op Twitter een berichtje waarin het publiek wordt opgeroepen tips in te sturen voor verhalen en boeken die in zo’n bloemlezing zeker niet mogen ontbreken.

“Ronald Giphart werkt momenteel aan een nieuwe bloemlezing over Nederlandstalige culinaire literatuur, die in het voorjaar van 2015 uitkomt. Hij is op zoek naar de beste, leukste en mooiste fragmenten, verhalen en gedichten uit de Nederlandse en Vlaamse literatuur van 1880 tot nu die gaan over eten, koken, dineren enz. Denk bijvoorbeeld aan ‘Het diner’ van Herman Koch, ‘De maagd Marino’ van Yves Petry, ‘Mama Tandoori’ van Ernest van der Kwast en ‘Bord met spaghetti’ van Adriaan van Dis.

Heb jij een goede tip voor hem? Stuur deze dan naar verkoop@pbo.nl. De beste inzendingen maken kans op een diner dat bereid wordt door Ronald Giphart zelf!”


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie