Bron: Twitter/NMBS

Ruilbibliotheken op Vlaamse stations

Op enkele Vlaamse treinstations staan sinds vorige week kastjes waar reizigers hun boeken kunnen ruilen tegen andere boeken. Dit in het kader van het Iedereen Leest, een initiatief van de Vlaamse Stichting Lezen en de NMBS.

Van 28 augustus tot 30 september 2014 staan in de hallen van drie grote stations (Antwerpen-Berchem, Gent-Sint-Pieters en Leuven) tijdelijke boekenruilkastjes. Hier kunnen treinreizigers een boek achterlaten en een nieuw boek uitkiezen. Iedereen die een boek ruilt kan met behulp van post-its een persoonlijke boodschap achterlaten voor de volgende lezer van het boek.

Op 28 augustus werden de ruilkastjes geopend door een bekende Vlaamse lezer: in Antwerpen door actrice Marieke Dilles, in Gent door regisseur Nic Balthazar en in Leuven door actrice en presentatrice Tatyana Beloy. Zij plaatsten ieder 30 zelfgekozen boeken in de kast.

Met de actie spelen de organisatoren in op de tendens om meer dingen met elkaar te delen en boeken te ruilen. Actrice Marieke Dilles over het initiatief: ‘Deze actie zet aan tot ruilen, tot lezen in de trein. Hoe meer mensen boeken ruilen, hoe meer mensen lezen, hoe meer verbeelding! Ik vind het een eer om in station Antwerpen-Berchem te mogen beginnen met boeken die iets betekend hebben voor mij en hoop dat ze ver mogen uitwaaieren.’


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie