Schiedam krijgt bibliotheek in de sauna

De bibliotheek van Schiedam en Thermen Holiday hebben een bijzondere samenwerking gesloten. Eind deze maand opent namelijk Thermen Bibliotheek Schiedam, een vestiging van de bibliotheek in de sauna.

Binnenkort kunnen bezoekers van Thermen Holiday Schiedam tussen de verschillende wellnessbehandelingen door tot rust komen met een goed boek. In de bibliotheek van de sauna komen luxe fauteuils te staan waaraan een ereader is bevestigd. Op deze leesschermen worden regelmatig nieuwe boeken gezet.

Ook komen er papieren boeken te staan in de bibliotheek, deze mogen door bezoekers mee naar huis worden genomen onder de noemer ‘bookcrossing’. Voorwaarde is dat ze na het lezen doorgegeven worden aan andere lezers.

Daarnaast komt er in de sauna-vestiging van de bibliotheek een scherm met toegang tot het volledige assortiment van de bibliotheek. Leden kunnen hier boeken, cd’s en dvd’s reserveren en verlengen. De samenwerking tussen bibliotheek en sauna is volgens de bibliotheek een primeur in Nederland.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie