Inspiratie

Shortlist Beste Spirituele Boek 2016

Gisteren, tijdens de aftrap van de Maand van de Spiritualiteit, werd de shortlist voor het Beste Spirituele Boek 2016 gepresenteerd. Eind januari wordt de winnaar bekend gemaakt. Dit jaar wordt de winnaar voor het eerst door een vakjury gekozen in plaats van door een publieksjury. Vorig jaar won het boek Liefdesbang van Hanna Cuppen de publieksprijs voor het Beste Spirituele Boek. De shortlist: Sterker dan ooitSterker dan ooit, Brené Brown Sterk weer opstaan na een val is dé manier waarop we in de praktijk brengen om met hart en ziel te leven, hoe groot het probleem of de situatie ook is. Dat proces leert ons het meeste over wie we zijn. Brené Brown legt een diepe waarheid bloot: kwetsbaarheid – de bereidheid om ervoor te gaan en jezelf te laten zien – is de enige weg naar meer liefde, erbij horen, creativiteit en vreugde. Het is alleen niet altijd gemakkelijk om een moedig leven te leiden. En het is onvermijdelijk dat we uiteindelijk zullen struikelen. Over die kwetsbare tijd gaat dit moedige boek.   mindful communicerenMindful communiceren, Susan Gillis Chapman In Mindful communiceren laat psycholoog Susan Chapman helder zien hoe we stilte, vertrouwen, vragen en antwoorden kunnen gebruiken om met meer diepgang te communiceren. Goede communicatie is immers essentieel voor een gezonde relatie tussen partners, familieleden, vrienden en collega’s. Mindfulness is een krachtig hulpmiddel om die communicatie te verbeteren en compassievol met anderen om te gaan. Mindfulness verandert namelijk de manier waarop we spreken en luisteren, verstevigt onderlinge banden en helpt doelen te bereiken.   go eastGo East, Stine Jensen Na jarenlange studie van de westerse filosofie en een werkzaam leven op de universiteit gooit filosoof en schrijfster Stine Jensen door een persoonlijke crisis het roer om. Op zoek naar meer geluk, rust en balans tussen lichaam en geest verkent ze de spirituele wereld en duikt in de wereld van mindfulness, yoga en meditatie. Ze volgt een yoga-opleiding bij een Amerikaanse goeroe, verandert haar eetgewoonten drastisch en mediteert dagelijks. Wordt ze gelukkiger?  

als jouw leven een cirkel isAls jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?, Inez van Oord Inez van Oord vertelt in dit boek over haar levenslessen als een reis door de levenscirkel. Haar verhaal gaat over succes en verlies, over het opzetten van de magazines Seasons en Happinez en over de manier waarop ideeën tot stand komen. Inez doet een oproep om woorden als bezieling, verbeelding en verbinding weer in je leven te integreren. Het gaat om de eenvoudige vraag: waarom doe ik wat ik doe?

  altruismeAltruïsme, Matthieu Ricard Matthieu Ricard, bekend van de bestseller De monnik en de filosoof, laat in Altruïsme zien hoe oprechte bezorgdheid voor het welzijn van anderen de redding kan zijn voor de uitdagingen van onze tijd. In deze tijd van economische crisis en milieurampen voeren individualisme en cynisme vaak de boventoon. We kunnen het tij alleen keren met de kracht van compassie. Dat is volgens Ricard geen vrome wens of utopie, maar mogelijk en zelfs noodzakelijk.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *