Non-fictieRecensies

Simply Italian, thuis koken met de Chiappa Sisters

Italiaanse gerechten met een Britse touch, zo zou je de recepten in het nieuwe kookboek Simply Italian kunnen samenvatten. De oudste van de drie Chiappa-zussen heeft in Groot-Brittannië een succesvol kookprogramma op Channel 4 en werkt onder andere samen met Jamie Oliver. Het kookboek van de drie zussen staat vol met eenvoudige gerechten en valt op door de persoonlijke, kleurrijke vormgeving.

Michela, Emanuela en Romina Chiappa zijn in Wales geboren en getogen, maar hebben dankzij hun ouders en grootouders Italiaanse roots. Daardoor zijn ze opgegroeid met het Italiaanse koken. De recepten die hun grootmoeder achterliet in talloze notitieboekjes vormen de inspiratiebron voor het boek Simply Italian. Het kookboek is een persoonlijke ontdekkingstocht door de Italiaanse keuken en biedt een introductie in veel van de bekende klassiekers.

Zo staan er recepten in van traditionele lasagna’s, de bekende pasta’s als bolognese en carbonara, risotto, en verschillende hoofdgerechten, toetjes, gebakjes en bijgerechten. Ook helpen de drie zussen je met een stappenplan op weg bij het zelf bereiden van pastadeeg en geven ze tips en trucks voor het toevoegen van een eigen touch aan de bekende gerechten.

Simply Italian is dus vooral te gebruiken als introductie, als je zelf wel eens wilt weten hoe je nu die originele Italiaanse gerechten makkelijk en snel kunt bereiden. Het mooie van dit kookboek is dat de gerechten overwegend te bereiden zijn met ingrediënten die je bijna overal wel kunt vinden. Je hoeft er dus niet per se voor naar een slager of speciaalzaak. Ook handig is dat ze wat huishoudelijke tips geven, zoals over het bewaren van geraspte kaas en wijn in de diepvries – met dank aan hun mama en nonna.

Ben je op zoek naar meer verfijnde gerechten en smaken dan kun je beter een wat verdiepender Italiaans kookboek tevoorschijn pakken. De eenvoud en snelle bereidingstijd van de recepten levert namelijk wel wat compromissen op. Zo schrikken de zussen er bijvoorbeeld niet voor terug om al bereide ingrediënten in hun recepten te gebruiken – zoals bijvoorbeeld kant en klaar ijs of groenten uit blikjes en potjes. Maar dat geeft ook een zekere charme een eenvoud aan de gerechten.

Het boek geeft je met dank aan de makkelijke en vaak snel te bereiden gerechten (veel onder de 30 minuten) en de prachtige opmaak met persoonlijke foto’s en anekdotes zin om de Italiaanse keuken in te duiken. Voor de liefhebbers die zonder veel kopzorgen willen genieten van smakelijke gerechten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *