Inspiratie

Smokey goodness is Kookboek van het Jaar 2016

Smokey goodness van Jord Althuizen is bekroond tot Kookboek van het Jaar 2016. Het publiek koos Zuur van Bas Robben tot favoriet en het boek won dan ook de Gouden Garde publieksprijs. Volgens de jury ‘spat de passie van het boek af’. Ook fotograaf Remko Kraaijeveld en vormgever Erik Rikkelman vielen in de prijzen met Smokey goodness. Zij ontvingen een onderscheiding voor beste fotografie en beste vormgeving van het boek. smokey-goodnessSmokey Goodness, Jord Althuizen Smokey Goodness is het BBQ-kookboek van wereldkampioen Barbecue, Jord Althuizen. Met Smokey Goodness haal je het beste uit je BBQ. Met alles over (voor)bereidingen en temperatuurbeheersing, gouden tips en inspirerende recepten: van whole hog tot pulled pork en van sushi roll tot kip op een bierblikje. Voor je het weet ben je net zo verslingerd aan de grill, het vuur en de rook als Jord. Get your grill on! Bekijk dit boek   ‘De aaibare omslag en de vormgeving zijn uniek en uiterst stijlvol. Bijzonder zijn ook de fotografie en de nieuwe symbolen. Dit is een vernieuwend boek met goede recepten, die nog kloppen ook”, aldus de jury over Zuur. zuurZuur, Bas Robben Alles is dit boek is zuur: van ceviche en zuurkoolkroketjes met gin-mayonaise tot en met in karnemelk gemarineerde kip en yuzulimonade. Bas Robben laat zien dat zuur vaak precies is wat er mist in een gerecht, zonder dat je het zelf doorhebt. Groentesoep knapt enorm op van een kneepje citroensap. Maar ook stoofpotten, roomijs en Japanse ramen smaken net een beetje beter met een vleugje zuur. Zuur is niet alleen qua smaak interessant, maar ook zeker als bereiding. Door middel van leuke achtergrondinformatie doe je kennis op die direct toepasbaar is op je dagelijkse koken. Wedden dat je nooit meer een marinade zonder zuur durft te maken? Dit boek geeft je zestig recepten, van Oer-Hollands tot Oost-Aziatisch, waarin zuur een hoofdrol speelt. Bekijk dit boek   Jubileum De Kookboek van het Jaar verkiezing beleefde dit jaar haar 10-jarig jubileum. Het jubileum wordt gevierd met het speciale jubileumboek Recepten uit de bekroonde Kookboeken van het Jaar 2007-2016 dat voor €24,95 in de boekhandel te verkrijgen is.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *