Inspiratie

Teaser van ‘Winds of Winter’, het nieuwe ‘Game of Thrones’-boek

In aanloop naar de uitzending van het vierde seizoen van Game of Thrones op televisie heeft auteur George R.R. Martin een nieuwe teaser van zijn nieuwste boek uit de serie online gezet. De toestroom van lezers zorgde er al snel voor dat zijn site uit de lucht ging, maar inmiddels is het fragment weer te lezen. Het gaat om een hoofdstuk uit het boek Winds of Winter, het zesde deel uit de serie A Song of Ice and Fire, waar de auteur momenteel aan werkt. Begin vorig jaar kwam de schrijver al met een eerste fragment, getiteld Arianne. Deze week is dat eerste fragment ingewisseld voor een nieuwe, Mercy.
She woke with a gasp, not knowing who she was, or where. The smell of blood was heavy in her nostrils… or was that her nightmare, lingering? She had dreamed of wolves again, of running through some dark pine forest with a great pack at her hells, hard on the scent of prey.
Lees hier verder. Wil je het vorige fragment ook lezen? Dat is nog te vinden via de WayBack Machine. Op zijn blog excuseert George R.R. Martin zich ervoor dat zijn site ermee ophield na de publicatie van het nieuwe fragment. Ook geeft hij aan dat het fragment in kwestie al even geleden geschreven is en eerst in een eerder deel moest komen te staan. Maar na veel herzieningen heeft hij samen met zijn uitgever besloten om het in Winds of Winter te plaatsen. Fans van de populaire boekenserie zullen nog even geduld moeten hebben voordat ze verder kunnen lezen. Eerder liet de uitgever van Martin al weten dat het nieuwe deel ‘zeker niet voor 2015’ zal verschijnen.

Een reactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *