Tommy Wieringa en Esther Gerritsen gezichten van nieuwe Boekenbon

Vandaag werd de nieuwe Boekenbon gepresenteerd. Afgelopen mei was al bekend dat de schrijvers Tommy Wieringa en Esther Gerritsen het gezicht zouden worden van de nieuwe Boekenbon, vandaag werd het ontwerp dan eindelijk onthuld.

Voor de eerste keer in het 80-jarige bestaan van de bon mocht het publiek bepalen welke schrijvers er op zouden komen te staan. Esther Gerritsen en Tommy Wieringa versloegen onder anderen Herman Koch, Ronald Giphart en Esther Verhoef.

De twee auteurs hebben illustere voorgangers voor zich, als gezicht van de Boekenbon. Zo prijkten eerder bijvoorbeeld Harry Mulisch, Hella Haasse en Cees Nooteboom op de bon. “Mijn gezicht op de Boekenbon: ver weg hoor ik mijn oude moedertje langzaam barsten van trots”, aldus Tommy Wieringa in een persbericht. Esther Gerritsen over de uitverkiezing: “Ik vind het een eer om na al die andere auteurs nu op de Boekenbon te staan.” Sinds 1996 worden gezichten van bekende auteurs op de Boekenbon geplaatst.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie