Inspiratie

‘Tuinfluiter’ Jos van Manen Pieters (84) overleden

Gisteren is de Nederlandse schrijfster Jos van Manen Pieters op 84-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie bericht. Van Manen Pieters werd met name bekend door haar Tuinfluiter-trilogie. In totaal schreef Jos van Manen Pieters een dertigtal boeken die voornamelijk in de categorie streekromans vallen. Haar christelijke familieromans vielen in de smaak van een groot publiek, ze verkocht zo’n 4 miljoen exemplaren van haar boeken. Nog steeds worden haar boeken veel uitgeleend in de Nederlandse bibliotheken en worden er romans heruitgegeven. Haar uitgever verklaart het succes van haar boeken door haar onconventionele onderwerpen, zeker voor de tijd waarin ze schreef: “Vanuit haar christelijke identiteit pakte ze thema’s aan als echtscheiding en andere moeilijke familiezaken.”

Een reactie

  • Martijn, ik bekijk je website vaak en vind deze heel interessant, ikzelf houd van thrillers en filosofische boeken. Ik las dat Jos van Manen Pieters overleden is, haar tuinfluitertrilogie vond ik heel mooi. Voor de rest lees ik niet zoveel streekromans, misschien eentje per drie jaar. Ik heb een website: mevissenboek.nl als je wilt kun je die bekijken, daarop maak ik o.a. reclame voor andere schrijvers geheel kosteloos moet ik erbij zeggen en of zij nu wel of niet meer boeken verkopen dan ik, vind ik niet erg. Uiteraard maak ik ook reclame voor mijn eigen boek: ‘Moorddadig in Canada’ dat in november 2013 uitgegeven is. Vriendelijk groetend van Marja Mevissen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *