VakantieBieb: app met gratis ebooks van de bibliotheek

De Nederlandse bibliotheken lanceren een dezer dagen een nieuwe app waarmee leden en niet leden in vakantieperiodes gratis toegang hebben tot een selectie recente ebooks. De VakantieBieb is beschikbaar voor Android en Apple.

Te beginnen met deze zomervakantie komt er in elke vakantieperiode een selectie ebooks die leuk zijn om in de vakantie te lezen. Onder het aanbod vind je allerlei genres, zoals thrillers, kinderboeken en romans van auteurs als Harlan Coben, Jan Wolkers, Charles den Tex en Esther Gerritsen.

De ebooks zijn alleen tijdens de vakantieperiodes te downloaden en te lezen. Om ze te lezen is geen permanente verbinding nodig, de ebooks komen offline in de app beschikbaar. Deze zomer is het aanbod van zo’n 50 titels gedurende 8 weken te gebruiken. Voor de herfst- en kerstvakantie staan 15 boeken in de planning. Voor het lezen van de boeken is enkel een eenmalige registratie verplicht.

Meer informatie over de app vind je op VakantieBieb.nl.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Reacties (3)

 1. rijkers
  8 jaar geleden

  Waarom niet op een sony e reader

 2. A. Bakker
  7 jaar geleden

  Heel leik idee

 3. W.v.duivenboden
  7 jaar geleden

  Kunnen de boeken vanipad worden verplaatat naar de sony ereader ?
  Hoe worden de boeken van je ipad gewist. De boeken van de vorige periode waren na de vacantie verdwenen ?

Geef een reactie