Inspiratie

Verzameld werk van Anne Frank uitgebracht

Vandaag is het Verzameld werk van Anne Frank gepresenteerd. Naast het beroemde dagboek schreef de Joodse onderduikster Anne nog meer, dat nu in een boek bij elkaar wordt uitgebracht. Minister Jet Bussemaker nam het eerste exemplaar van het vuistdikke boek in ontvangst. Sommige teksten werden tot nu toe nog nooit in boekvorm gepubliceerd, waaronder enkele brieven van Anne. Uitgeverij Prometheus brengt in samenwerking met het Anne Frank Fonds in Bazel al haar schrijfwerk nu voor het eerst bij elkaar. Ook zijn er in het boek een grote hoeveelheid foto’s en achtergrondinformatie over de onderduikster uit het Achterhuis te vinden.
…zal ik ooit nog eens journaliste en schrijfster worden? Ik hoop het, o ik hoop het zo, want in schrijven kan ik alles vastleggen, m’n gedachten, m’n idealen en m’n fantasieën.
Het Verzameld werk bevat de verschillende versies van haar dagboeken, haar verhaaltjes, gedichtjes en brieven en ook het ‘Egyptedagboek’, een soort plakboek met plaatjes die Anne uit het verzamelwerk Kunst in Beeld knipte en in een schrift plakte. Het boek ligt vanaf deze week in de winkel voor een introductieprijs van 39,95 euro.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *