Het gaat goed met de voormalige Polare-winkels

Het is al weer ruim een jaar geleden dat de boekhandelsketen Polare failliet ging. De opvolger van Selexyz had te kampen met hoge huurlasten en kon niet voldoen aan betalingsverplichtingen richting het Centraal Boekhuis. 16 van de 20 winkels maakten een doorstart, en dat gaat nu een jaar later verrassend goed, meldt NRC Handelsblad.

De krant inventariseerde hoe het er nu voor staat met de boekhandels die een doorstart maakten. Door middel van initiatieven als crowdfunding konden vele Polare-winkels toch weer de deuren openen het afgelopen jaar. De nieuwe eigenaren, vaak oud-medewerkers of lokale boekhandelaren, bezuinigden op de personeelslasten en op de huur, door te verhuizen of in te krimpen. Daarnaast werd ook geïnvesteerd in het assortiment. Niet meer vooral de bestsellers, maar er is nu ook veel ruimte voor aanraders van medewerkers zelf.

Je leest het artikel in de NRC van vandaag.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie