Waanders in de Broeren: de nieuwe mooiste boekhandel van Nederland

Tot nu toe stond Polare (voorheen Selexyz) in de Dominicanenkerk te Maastricht bekend als de mooiste boekwinkel van Nederland. Vanaf zaterdag moet het die titel echter afstaan aan of in elk geval delen met boekhandel Waanders, die dan de vestiging in de Broerenkerk te Zwolle opent.

De Broerenkerk in Zwolle stamt uit de 15e eeuw maar is al sinds de jaren ’80 van de 20e eeuw niet meer als kerkgebouw in gebruik. In 2008 werd bekend dat de Zwolse ondernemer Wim Waanders er een boekhandel in wilde vestigen. Het duurde nog enkele jaren voordat deze plannen ook echt gerealiseerd konden worden. Het ombouwen van de kerk tot boekwinkel zou in totaal zo’n 3 miljoen euro gekost hebben.

Aanstaande zaterdag opent de nieuwe boekhandel eindelijk officieel voor het eerst de deuren. De oude vestiging van Waanders sloot afgelopen zaterdag. Waanders in de Broeren, zoals de winkel gaat heten, wordt meer dan alleen een boekhandel. Er is ook een horeca-voorziening met 125 zitplaatsen, er worden culturele evenementen zoals lezingen en exposities georganiseerd en het assortiment bevat behalve boeken ook andere artikelen die op een of andere manier een link met boeken hebben.

Ondernemer Wim Waanders wil dat de Broerenkerk net als de boekhandel in Maastricht een publiekstrekker wordt. Hij verwacht zeker een half miljoen bezoekers per jaar te mogen verwelkomen.

Broerenkerk

Broerenkerk

Broerenkerk


Martijn

Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Reactie (1)

  1. Ans
    6 jaar geleden

    Dat ziet er geweldig uit en ik zal er zeker eens een bezoekje brengen!

Geef een reactie