Koken & EtenNieuws en achtergrondenUit de band

Wat eten we vandaag? de 10 beste kookboeken met lekkere recepten

Iedere dag weer een terugkomende vraag: wat zullen we vandaag eten? Waar haal ik nu weer een makkelijk maar lekker recept vandaan? Als het je aan inspiratie ontbreekt om te bedenken welke maaltijd je vandaag op tafel moet zetten, zijn kookboeken een mooie oplossing. Ze staan vol met recepten van de lekkerste gerechten.

We hebben een tiental mooie en lezenswaardige kookboeken op een rijtje gezet met lekkere, eenvoudige én gezonde recepten. Dus ben je op zoek naar recepten voor de maaltijd? Bestel dan een van de onderstaande kookboeken en je krijgt meer dan genoeg inspiratie om voor je volgende diner een heerlijk gerecht op tafel te zetten.

Jamie in 30 minuten, Jamie Oliver
Jamie Oliver heeft het helemaal gehad met de smoesjes dat er geen tijd is om te koken. Met dit boek versterkt hij zijn standpunt. Door middel van simpele recepten die eenvoudig te bereiden zijn laat Jamie zien dat 30 minuten volstaan om een fantastische maaltijd op tafel te zetten.

Het kookboek Jamie Oliver: Jamie in 30 minuten beschrijft 50 verschillende menu’s die opgebouwd zijn met verschillende, dan wel niet seizoensgebonden, producten. Deze menu’s variëren allemaal zodat er voor elke gelegenheid wel iets bij zit. De recepten in het boek zijn gemakkelijk en duidelijk beschreven waardoor de 30 minuten optimaal benut worden.

Koop dit boek

Rudolph kookt, het basiskookboek voor iedereen, Rudolph van Veen
In zijn nieuwe kookboek Rudolph kookt laat meesterkok Rudolph van Veen zien dat iedereen kan koken! Of je nu een echte beginner bent of meer gevorderd, Rudolph kookt biedt voor iedereen culinaire inspiratie en uitdaging. Met eenvoudige receptuur, basisrecepten, veel tips en aandacht voor kook- en bereidingstechnieken, is Rudolp kookt een onmisbaar basisboek dat in geen enkele keuken mag ontbreken!

Koop dit boek

Simply Italian, thuis koken met de Chiappa sisters, Michela Chiappa
Simply Italian is een kookboek met de familierecepten van de Chiappa Sisters, van generatie op generatie doorgegeven. De meeste recepten zijn de gerechten die ze zelf vaak thuis koken, gewoon met verse ingrediënten. Het boek is doordrenkt met de sfeer van Italië, met extra informatie over de Italiaanse way of life, speciale ingrediënten en menu”s. De stap-voor-stapfoto”s zorgen voor duidelijke instructies, en maken ook moeilijkere gerechten makkelijk te volgen. De vrolijke en levendige zusjes stralen enthousiasme en plezier uit, en dat zie je terug op de foto”s en in de heerlijke gerechten. La dolce vita, in drievoud!

Koop dit boek

Bon appetit, John Gerdsen
Koken is volgens John Gerdsen gevoel en emotie tonen. De Franse klassieke keuken is John op het lijf geschreven en het consumeren ervan past ook goed bij zijn levensstijl.
De Franse keuken is rijk aan variatie en zeer divers; denk aan de speciale streekgerechten zoals magret de canard, crème brûlee en bouillabaisse. De Franse keuken is bovendien uitgegroeid tot een van de beroemdste keukens ter wereld en staat bekend om zijn eeuwenoude traditie. Elk gebied in Frankrijk heeft een eigen kenmerkende keuken.
Tot ver buiten Frankrijk is de traditionele ‘Franse keuken’ bekend, maar dit zijn eigenlijk met name de verfijnde gerechten die worden gereserveerd in de Parijse keuken. Aan de andere kant kent de Franse keuken juist de plattelandsgerechten, zoals heerlijke stoofpotten waaronder de authentieke coq au vin.
Laat je door John meevoeren in Franse sferen. Zowel klassieke als vernieuwende gerechten passeren de revue. Ga aan de slag en Bon Appetit!

Koop dit boek

Koken als een chef, Gordon Ramsay
Vragen over kooktechnieken? Over het gebruik van specerijen? Over de aankoop en bereiding van verse vis? Op zoek naar recepten voor velen of juist voor een paar personen? Dit nieuwe boek van Gordon Ramsay is hét boek om naar te grijpen. Als Michelinsterrenchef heeft hij alle kennis in huis en die wil hij delen met en overbrengen op de lezer. No fuss, en de focus op het koken.
Thematisch ingedeeld, per hoofdstuk uitleg over het specifieke onderwerp, apart hoofdstuk voor allerlei basics, heerlijke food photography. Niet zomaar een verzameling recepten, maar een ware kookcursus.
Koken als een chef geeft de thuiskok het verlangen, het vertrouwen en de inspiratie om achter het fornuis te springen en te starten met koken!

Koop dit boek

Mijn Franse keuken, Rachel Khoo
Heb je zin in Bretonse appeltaart of zandkoekjes? Of houd je meer van coq au vin uit Bordeaux? Rachel geeft haar twist aan typisch Franse recepten. Uiensoep uit Lyon met zoethout, of een tarte tatin met wortel. Mijn Franse Keuken combineert het beste uit twee werelden: de cuisine française en het je ne sais quoi van Rachel Khoo. Rachel Khoo is food creative en food writer, televisiepersoonlijkheid en organisator van culinaire events. Haar grote passie is koken en daarmee het overbrengen van liefde voor creatief en eenvoudig eten.

Koop dit boek

A propos bistro, Stéphane Reynaud
Het beste uit de Franse keuken, klaargemaakt en bewerkt door chef Stéphane Reynaud.
We (her)ontdekken terrines, worsten, patés, kazen, crustacés… in meer dan 300 recepten. Om het geheel compleet te maken vind je ook alles over de regels van petanque, hoe je croissants en brood bakt, terrines van foie gras, de regels van rugby, de wijnen van Beaujolais… Een lijvig boek met sfeervolle foto’s, handige recepten en schema’s en grappige tekeningen, nu in paperbackformaat.

Koop dit boek

Delicious. Lekker koken!, Valli Little
Van de makers van hét culi-tijdschrift van Nederland, 112 nieuwe recepten voor elk seizoen en voor elke gelegenheid, met prachtige foto’s bij elk recept en duidelijke, foolproof beschrijvingen. Valli Little is food director van de Australische delicious. Zij kookt als geen ander wereldmenu’s die iedereen inspireren en staat garant voor een eenvoudige voorbereiding in de keuken én verbluffende resultaten op tafel. Niet voor niets is de Nederlandse delicious.-redactie fan van haar!

Koop dit boek

La dolce vita, Tessa Kiros
La Dolce Vita is een ode aan het Italië dat Tessa Kiros zo graag haar thuis noemt. Ze selecteerde heerlijke, authentieke recepten van Italiaanse mama’s. Van Siciliaanse pasta al forno en citroentaart tot heerlijke snacks en ander lekkers voor in de provisiekast, zoals limoncello, truffelboter en vanillezout. En ze verklapt ook allerlei ideeën en handigheidjes die al generaties lang van Italiaanse moeder op dochter worden overgedragen: om zowel het eten, de tafel, als de rest van het huis net iets origineler te presenteren.

Koop dit boek

Het Hollands maandkookboek, Annemieke Geerts-Chille
Makkelijk, betaalbaar en duurzaam koken – met handige maandkalender. We hebben in ons drukke bestaan vaak geen tijd om dagelijks boodschappen te doen en lang in de keuken te staan. Toch willen we graag elke dag een lekkere, gezonde en voedzame maaltijd met verse, lokale ingrediënten op tafel zetten. We geven onze huisgenoten en onszelf immers graag goed te eten! Dit no-nonsense kookboek is daarbij een geweldige hulp. Met de makkelijke recepten en handige tips zet je snel de lekkerste gerechten op tafel. Zonder stress, met lokale producten en lekker betaalbaar. Annemieke Geerts is dol op koken en kijkt door haar werk als eindredacteur bij diverse kookprogramma’s op TV regelmatig mee over de schouders van zowel professionele topkoks als gepassioneerde hobbykoks mee. Zo kan ze vele handigheidjes met haar lezers delen. Het Hollands maandkookboek biedt meer dan 100 overheerlijke recepten voor gevarieerde voor-, na- en hoofdgerechten: passend bij het seizoen.

Koop dit boek

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *