Inspiratie

Week van de Klassieken gevierd met gratis ebook

Vanaf gisteren tot 21 maart vindt de zevende aflevering van de Week van de Klassieken plaats. Omdat het in 2014 2000 jaar geleden is dat keizer Augustus stierf, staan in deze editie Romeinse keizers centraal. De organisatoren van de week geven een gratis ebook over Romeinse keizers weg. Gedurende de actieweek zijn er veel activiteiten bij de deelnemende musea, waarvan het Rijksmuseum van Oudheden de bekendste is. Zo zijn er diverse lezingen, rondleidingen en vond vandaag de Ken-Je-Klassiekenquiz plaats. Ter gelegenheid van de Week van de Klassieken stelt uitgeverij Atheneum bovendien een gratis ebook beschikbaar rond het thema van de week, namelijk het boek Keizers sterven niet in bed van Fik Meijer. Over dit boek: Er zijn in de geschiedenis weinig heersers geweest die over een groter gebied hebben geregeerd dan de Romeinse keizers. Maar hoe groot hun macht ook was, er dreigde altijd gevaar: van senatoren, van commandanten van de keizerlijke garde, van generaals met goed getrainde legioenen of van individuen die het om persoonlijke redenen op de keizer hadden voorzien. Op basis van de antieke bronnen beschrijft Fik Meijer de laatste levensdagen van de Romeinse keizers, van dictator Caesar tot de laatste keizer van het West-Romeinse Rijk, Romulus Augustulus. Wat opvalt is dat er van de 87 officiële keizers en de vele troonpretendenten maar weinig in bed zijn gestorven. Je kunt het boek tot en met 21 maart gratis downloaden na achterlating van je naam en e-mailadres, via de site van de Week van de Klassieken.

2 reacties

  • Vermits ik erg veel hou van thrillers en zeker van historische thrillers zou ik dit boek heel graag lezen. Want mijn tweede hobby is geschiedenis.
    Hartelijk dank bij voorbaat.

  • “Keizers sterven niet in bed” is niet te lezen op een SONY PSR-T1: bladzijden omslaan lukt niet. Geconstateerd op drie readers. Op een computer (met Calibre) en een KOBO lukt bladeren wel.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *