Inspiratie

VakantieBieb weer gestart: 50 gratis ebooks voor de vakantie

De Nederlandse bibliotheken hebben weer een mooie selectie gratis ebooks beschikbaar gesteld in de VakantieBieb-app. De ebooks zijn twee maanden lang te lezen, van 1 juli tot en met 31 augustus. Het gaat onder meer om de boeken Het Rosie Project van Graeme Simsion, Eindelijk Oorlog van Herman Koch, De schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafón, Toen ik je zag van Isa Hoes en Het spel der tronen van George RR Martin. De VakantieBieb is een initiatief van de Nederlandse bibliotheken waarmee tijdens vakanties een selectie gratis ebooks wordt aangeboden. Net als vorig jaar staan er weer zo’n 50 ebooks in de gratis app. De ebooks zijn alleen tijdens de vakantieperiode gratis te downloaden en te lezen. Voor het lezen is na het downloaden geen actieve internetverbinding nodig, dus de ebooks zijn ook eenvoudig op je vakantiebestemming te lezen. Alvorens te kunnen lezen dien je je wel even te registreren door een e-mailadres achter te laten. Je hoeft geen lid te zijn van een bieb om gebruik te maken van de app. In het aanbod ebooks zijn naast boeken in de categorieën spanning en romans ook kinderboeken en reisgidsen opgenomen. De app is beschikbaar voor Android en iOS.

5 reacties

  • Ik vind het een geweldig idee al heb ik voor de vakantie niks aan, omdat ik pas de laatste week van september vakantie heb. Maar in het weekend kun je ook lekker lezen in de tuin en als het dan mooi weer is, is het ook net vakantie.

  • Ik vind het heerlijk om voldoende leesmateriaal te hebben met name in de vacantie.

  • ik vind het heerlijk om voldoende leesmateriaal in de vacantie te hebben.

  • Ik heb vorig jaar met veel plezier gebruik gemaakt van de vakantie bieb. Ik zou graag met mijn kleindochter willen lezen maar kan de kinderboeken voor jonge kinderen niet vinden.
    Kunt u mij helpen?

  • Jammer dat de boeken maar tot 31 augustus te lezen zijn. Wij gaan 1 september met vakantie. Zou het niet beter zijn deze app te verlengen tot eind september. Een hoop gepensioneerden gaan in september met vakantie.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *