Wereldwijde 24-uurs leesmarathon vannacht van start

Morgen is het de dag van “Dewey’s Read-a-thon”, een 24-uurs leesmarathon die steeds meer deelnemers kent. In 2007 begonnen door boekenliefhebster Dewey, na haar overlijden voortgezet door gelijkgezinden, deels als herinnering aan haar en ook om het plezier van het lezen.

Wereldwijd besteden op 27 april honderden mensen de hele dag aan lezen. Via de website van de organisatoren wisselen ze links uit naar elkaars weblogs, waar de deelnemers gedurende de hele dag updates plaatsen over hun leeservaring. Ook houden ze onderling korte wedstrijden en uitdagingen. De teller van het aantal deelnemers staat inmiddels op een kleine 400.

De echte die-hards beginnen vannacht om 24 uur met de marathon en lezen 24 uur aan een stuk door, maar het is niet verplicht om de hele dag ervoor uit te trekken.

Ook in Nederland kende de leesmarathon de afgelopen jaren enkele deelnemers. Op Craving Pages valt bijvoorbeeld het verslag te lezen van een van hen.

Doe je morgen mee? Meld je dan hieronder even en zet er een linkje naar je blog bij!


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Reacties (5)

 1. Isabel
  7 jaar geleden

  Nog 20min te gaan, spannend! Ik zal updates posten op mijn Tumblr 🙂

 2. Lisanne
  7 jaar geleden

  Ik doe mee! Althans ik ga een poging wagen. Ik zal updaten op mijn twitter account BeautyblossomNL en op tumblr.com/wannaliveinmydream Ik ben overigens van de boekenblog http://www.booksandkisses.nl

 3. Joanydvv
  7 jaar geleden

  Ik ben dit jaar ook weer van de partij. Het is voor mij de tweede keer dat ik meedoe en vorig jaar heb ik kennis gemaakt met een heleboel leuke boekenbloggers en andere boekenwurmen over de hele wereld. Het is ook echt een heerlijk staaltje teamwork, de manier waarop iedereen elkaar aanmoedigt en motiveert om vol te houden 🙂

  Mijn vooruitgang kun je volgen op mijn blog http://www.cravingpages.nl en via mijn Twitter @CravingPages

 4. Ciska
  7 jaar geleden

  Ik doe vandaag voor het eerst mee. Zal via twitter(@_ciska_) en mijn blog http://mybookchest.blogspot.nl/ updaten

 5. Judith
  7 jaar geleden

  Ik doe ook mee, met mijn Engelse blog, http://leeswammes.wordpress.com

  Mijn Nederlandse blog houdt het rustig vandaag! http://boekblogger.wordpress.com

Geef een reactie