Wordt Bibliotheek op de Neude de mooiste bibliotheek van Nederland?

Als het aan de bibliotheek van Utrecht ligt, staat vanaf 2017 de mooiste bibliotheek van Nederland tussen de Neude en de Oudegracht. Eind vorige maand presenteerde de bibliotheek ambitieuze plannen om te verhuizen naar het leegstaande, monumentale voormalige postkantoor. Plannen die van het gebouw waarschijnlijk de mooiste bibliotheek van Nederland zullen maken. Het is nu aan de gemeenteraad om een oordeel te vellen.

De nieuwe bibliotheek moet het culturele hart van de stad Utrecht worden, met uiteraard veel boeken voor kinderen, jeugd en volwassenen, maar ook multimedia, horeca, vergaderruimtes en studieruimtes. Centraal punt wordt de grote hal van het gebouw, die moet gaan dienen als ontmoetingsplek en podium. Daaromheen bevinden zich alle plekken die een bibliotheek tot bibliotheek maken. De onderstaande afbeeldingen geven een mooi beeld van hoe het kan worden.


Martijn

Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Reactie (1)

  1. Ton C. Kroon
    6 jaar geleden

    Ondersteun dit plan. Teken de petitie:
    http://www.petities24.com/biebopneude

Geef een reactie